Jaroslav Malý - Ustavující schůze Senátu PČR

Dnes proběhlo plenární zasedání Senátu Parlamentu ČR, první ve svém 11. období. Bylo hodně pracovní, proběhl slib jen 26 nových senátorů. Volby na Mostecku zrušil Nejvyšší správní soud o budou se opakovat.

Dnes proběhlo plenární zasedání Senátu Parlamentu ČR, první ve svém 11. období. Bylo hodně pracovní, proběhl slib jen 26 nových senátorů. Volby na Mostecku zrušil Nejvyšší správní soud o budou se opakovat. Volil se nový předseda senátu, místopředsedové senátu, předsedové výborů a komisí. Bylo i slavnostní focení ve Valdštejnské zahradě. V dnešním jednání jsem uváděl zprávu mandátového a imunitního výboru, která byla podmínkou toho, aby noví senátoři mohli skládat slib. Měnil se i zasedací pořádek v lavicích a byly i trochu zmatky při hlasování, kdy panu senátorovi Horníkovi se na displeje objevil nápis čekající hovor , místo přihlášení do systému.https://www.youtube.com/watch?v=r5A-VFveAqk